poniedziałek, 12 sierpnia 2013

GRZYBY W NASZEJ KUCHNI - Woźniak Wanda, Gapiński Marian

Kiedy już zakończymy grzybobranie, sprawdźmy jakie pyszne potrawy i na ile sposobów możemy przyrządzić nasze zbiory.
Kto nie uwielbia smaku smażonej Sowy ( Kani)?. Według mnie niebo w gębie. Polecam

    
  GRZYBY W NASZEJ KUCHNI - kup książkę

Grzybiarze z niecierpliwością oczekują na jesień - czas grzybobrania. Co zrobić z koszami pełnymi grzybów? Jak je przyrządzić, aby zadowolić całą rodzinę? Co można wyczarować z dostępnych na rynku przez cały rok pieczarek i boczniaków ? Odpowiedzi na te pytania Czytelnicy znajdą w tej książce. Grzyby smażone, duszone, zapiekane z mięsem i bez tego dodatku, zupy, sałatkii inne grzybowe frykasy - bardziej lub mniej pracochłonne - mają stałe, zagorzałe grono miłośników kulinarnych doznań i mogą uatrakcyjnić niejedno przyjęcie. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz