Smacznego.
Atlas grzybów jadalnych i trujących - kup książkę
Gdy późnym latem w ściółce między drzewami pokazują się pierwsze grzyby,
oznacza to, że rozpoczyna się najlepszy czas dla grzybiarzy. Jednakże
nie wszyscy wiedzą, gdzie można znaleźć borowika, maślaka czy
podgrzybki. Czy ulubione przez nas grzyby rosną w lasach liściastych,
czy iglastych? Jak nazywają się smaczne grzyby jadalne, które można
spotkać na łące? Korzystanie z tego atlasu, w którym informacje
zaprezentowano w prosty i przystępny sposób, pozwoli: poznać gatunki
grzybów jadalnych i trujących, uzyskać wiedzę na temat typowego
środowiska wzrostu poszczególnych gatunków grzybów, szybko rozpoznać,
dzięki zamieszczonym symbolom, które grzyby są jadalne, a które trujące.
Szczegółowe opisy 180 najważniejszych gatunków grzybów uzupełnione są
pięknymi, kolorowymi zdjęciami okazów w ich naturalnym środowisku oraz
porady, jak je znaleźć.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz