czwartek, 25 kwietnia 2013

Zadbaj o siebie i swoją rodzinę - kilka poradników

Zaczęła się wiosna, więc nadszedł czas aby zmienić coś w swoim życiu. Zadbać o zdrowie rzucając palenie z Allenem Carrem, pijąc zdrowe soki  z dr Sandrą Cabot lub zrzucić parę kilogramów które nagromadziły się przez zimę  z Michaelem Montignakiem. 


Prosta metoda jak skutecznie rzucić palenie - kup książkę

Wydanie drugie. „Prosta metoda jak skutecznie rzucić palenie” Allena Carra to książka, która skutecznie pomaga w rozstaniu się z nałogiem nikotynowym - bez bólu, żalu i poczucia straty - usuwa psychiczną potrzebę palenia. Prezentuje wyjątkowo prosty sposób skończenia z nałogiem, który wymaga jedynie zastosowania się do kilku wskazówek. Osoby na całym świecie, które rzuciły palenie wyłącznie po przeczytaniu książki deklarują, że są szczęśliwe, że wreszcie i na zawsze odzyskały wolność.
„Prosta metoda jak skutecznie rzucić palenie” to pierwsza pozycja światowego guru w dziedzinie rzucania palenia – Allena Carra - wydana w języku polskim. Od czasu jej ukazania się w 2007 roku poradnik zbiera entuzjastyczne opinie czytelników i krytyków, którym pomaga w zrozumieniu mechanizmu ‘pułapki nikotynowej’ i trwałym rzuceniu palenia. W „Prostej metodzie jak skutecznie rzucić palenie” Allen Carr koncentruje się na uzależnieniu mentalnym od palenia i papierosów, którego mechanizmy dokładnie poznał będąc 33 lata nałogowym palaczem i wielokrotnie podejmując próby rzucenia palenia innymi metodami. Pomaga w ostatecznym rozstaniu się z paleniem zarówno osobom, które palą dużo, bardzo dużo i od wielu lat, tym, które wielokrotnie próbowały bezskutecznie rzucić, jak również osobom palącym mało, towarzysko i przez krótki okres czasu.
Książka Allena Carra „Prosta metoda jak skutecznie rzucić palenie” jest najpopularniejszą i najskuteczniejszą pozycją wydawniczą w tej dziedzinie.

Przetłumaczona na ponad 20 języków, sprzedała się w ponad 11 milionach egzemplarzy i od lat jest bestsellerem w Wielkiej Brytanii, Rosji, Niemczech, Holandii, Hiszpanii, Irlandii, Austrii i Japonii.




Nie mam wątpliwości, że świeże soki z surowych warzyw i owoców mogą ocalić ci życie. Wiele razy miałam okazję przekonać się, że potrafią czynić cuda. Niejednego mojego pacjenta wyleczyły z ciężkich przewlekłych chorób.








Najnowsze badania wykazały, że kierowanie się niskim indeksem glikemicznym w codziennej diecie zapobiega otyłości i chroni przed rozwojem cukrzycy typu II oraz chorobami sercowo - naczyniowymi. Miliony ludzi stosujących się do zaleceń Metody Montignac pozbyły się nadwagi i trwale utrzymują prawidłową wagę ciała. Rozkoszujmy się zatem smacznymi potrawami przygotowanymi według przepisów autora światowych bestsellerów Michela Montignaca bez obawy przytycia. Przepisy zawarte w tej książce zadowolą najwybredniejsze podniebienia i rozmiłują w kuchni Montignaca naszych gości, którzy z pewnością staną się jej wielbicielami. Różnorodność propozycji przekąsek, bogactwo i zmienność dań głównych oraz smakowite desery obiecują wyrafinowane kulinarne przeżycia. A najważniejsze jest to, że można przy tym schudnąć... Szczegółowe menu na 8 tygodni ułatwi wybór właściwych kombinacji potraw. Wszystkie dania bez wyjątku przyrządzone według tych przepisów mają niskie indeksy glikemiczne i pomogą się pozbyć zbędnej masy ciała, jak również ja ustabilizować. Michel Montignac został uznany przez europejskie autorytety od spraw żywienia za najlepszego dietetyka wszech czasów.



Chcesz schudnąć mądrze i zdrowo? Ta książka jest dla Ciebie! Polecam Katarzyna Bosacka- dziennikarka  TVN Style.                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Czy  zdarzyło się wam kiedyś marzyć o eliksirze młodości? Jeśli tak, mamy dobrą wiadomość – on istnieje i jest na wyciągnięcie ręki!!! To jedzenie, jakie każdego dnia kładziecie na talerzu. Jeśli będzie zdrowe i odpowiednio zbilansowane, zapewni wam młody wygląd, długie życie, a dodatkowo – jako przyjemny efekt uboczny – szczupłą sylwetkę.
       Anna Lewitt, doktor nauk medycznych i dietetyczka z długoletnią praktyką, radzi, jak komponować posiłki, żeby jedzenie stało się leczeniem. Obala popularne mity, jak ten o rezygnowaniu z kolacji. Ostrzega, że nawet szczupła osoba może mieć… nadwagę. Podpowiada, jakie psychologiczne sztuczki pomogą w odchudzaniu. A na koniec wkłada czytelnikom do rąk po butelce wody i wysyła na marsz po zdrowie.
       Swoją metodę żywienia oparła na badaniach naukowych, ale odwołuje się też do sprawdzonych, „babcinych” sposobów. Wśród filarów diety wymienia smaczne, zbilansowane posiłki, picie wody, a także odpowiednio ułożone treningi cardio. Jej program żywienia i odchudzania jest również świetnym antidotum na choroby cywilizacyjne. Przez kilkanaście lat istnienia swojego Centrum Treningu Osobistego i Dietetyki – EGO Anna Lewitt pomogła setkom pacjentów, a teraz – z wdziękiem i humorem, ale zdecydowanie – zabiera się do pracy nad zdrowiem i wyglądem czytelników swojej książki.
       Dr n. med. Anna Lewitt – stopień naukowy w dyscyplinie medycyna, specjalność żywienie, uzyskała na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Założycielka Centrum Treningu Osobistego i Dietetyki – EGO. Twórczyni autorskiego programu „Skuteczne Odchudzanie”. Specjalizuje się w profilaktyce i wspomaganiu leczenia chorób cywilizacyjnych, przede wszystkim nadwagi i otyłości, cukrzycy, nadciśnienia tętniczego, chorób serca, anoreksji i bulimii. Pracuje również jako dietetyk i Trener Żywienia® w Centrum Medycznym Damiana oraz w Lux-Med. Jako ekspert wypowiada się w licznych czasopismach poświęconych zdrowemu żywieniu, występuje także w programach radiowych i telewizyjnych.



W swojej książce Campbell, który ma za sobą 40 lat bycia biochemikiem żywienia, przywołuje i interpretuje wyniki największego na świecie badania dotyczącego odżywiania, jakie kiedykolwiek przeprowadzono - autor przeanalizował dietę 6,5 tysiąca osób w 65 chińskich i tajskich prowincjach. Następnie porównuje opartą głównie na roślinach dietę badanych osób z bogatą w mięso i nabiał dietą Zachodu. Campbell zachęca czytelników i czytelniczki do wykluczenia z diety produktów odzwierzęcych, gdyż - jak dowodzi - będą mogli w ten sposób cieszyć się zdrowszym i dłuższym życiem. W przekonujący sposób dowodzi, że żywność pochodzenia zwierzęcego jest odpowiedzialna za coraz częstsze występowanie chorób cywilizacyjnych, takich jak choroby serca, cukrzyca, nowotwory, otyłość czy choroba Alzheimera. Swoją pracą kontruje panujące od dawna przekonanie o korzyściach płynących ze spożywania produktów odzwierzęcych i wykazuje ogrom mylących, nierzadko sprzecznych ze sobą informacji, jakimi żywi konsumentów przemysł spożywczy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz